Frågor och svar

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna som ställs av våra panelmedlemmar. Hittar du inte svaret du söker är du välkommen att kontakta oss på info@nordicpanel.com.

MEDLEMSKAP

Bli medlem i panelen
Hur blir jag medlem i Nordic Panel? Du kan registrera dig genom att klicka här. Ditt användarnamn måste vara unikt och du kan endast registrera dig med en e-postadress en gång. Det är inte tillåtet att vara registrerad med flera olika e-postadresser i panelen.
Borttappade inloggningsuppgifter
Hur får jag mitt användarnamn/lösenord? Du kan få dina inloggningsuppgifter skickade till dig genom att gå in på “Nordic Panel login” på panelhemsidan och fylla i din e- postadress under “Erhåll ditt användarnamn och lösenord”.
Ändringar av mina uppgifter
Hur kan jag ändra mina personliga uppgifter? Du kan ändra dina uppgifter genom att logga in på din personliga hemsida som du når via “Nordic Panel’s-login” på panelhemsidan. Dessa uppgifter används för att bestämma vilka undersökningar som skall skickas ut till dig samt till vilket konto utbetalningar av ersättning skall ske. Om du vill byta din e-postadress i Nordic Panel, vänligen skicka ett mejl till oss på info@nordicpanel.com.
Lämna panelen
Hur avslutar jag mitt medlemskap i Nordic Panel? Du är fri att när som helst säga upp ditt medlemskap i Nordic Panel. Du gör detta genom att logga in på ditt panelkonto via “Nordic Panel-login” på panelhemsidan och där klicka på knappen “Avregistrera”. Du kan även skicka ett mejl till oss på info@nordicpanel.com så hjälper vi dig med avregistreringen. Om du avregistrerar dig medan du har pengar kvar på ditt konto går dessa pengar förlorade.

ERSÄTTNING

Mitt personliga saldo
Vad är mitt saldo? Hur ser jag hur mycket ersättning jag tjänat ihop? Genom att logga in på ditt panelkonto via “Nordic Panel-login” på panelhemsidan kan du kontrollera ditt saldo och din utbetalningshistorik.
Ersättning för undersökning
Hur betalar jag ut ersättningen jag tjänat ihop? Logga in på ditt panelkonto som du når via “Nordic Panel-login” på panelhemsidan. Tryck på länken “Mitt saldo” och följ anvisningarna som visas på din skärm.
Problem med utbetalning
Min ersättning har inte kommit fram — varför? Från den stund du väljer att betala ut ersättning från ditt konto kan det dröja en tid innan betalningen verkligen genomförs. Det kan bero på att flera andra utbetalningar väntar på att verkställas. Du ser dock hela tiden status på din utbetalning på din personliga sida.
Alternativ för utbetalning
Som ersättningsalternativ väljer du bland de alternativ som vi erbjuder, du kan läsa om varje alternativ har

UNDERSÖKNING

Antal undersökningar du får
Hur många undersökningar skickar ni till mig? Antalet undersökningar du får varierar beroende på vem du är och hur många undersökningar som finns aktuella.
Svara på undersökningar
Hur svarar jag på undersökningar? Du får undersökningar skickade till dig via e-post med en länk som du klickar på för att komma till undersökningen. Enkäten öppnas i ett separat fönster och du kan påbörja när du själv har tid. Du har maximalt 3 h på dig att avsluta undersökningen från det att du klickat på länken.
Avslutade/stängda undersökningar
När jag klickar på länken står det att undersökningen är stängd/avslutad. Vad betyder det? Av erfarenhet vet vi att inte alla har tid eller möjlighet att svara på de undersökningar vi skickar ut. Kanske är exempelvis vissa på semester och kan inte svara på vår enkät. Därför skickas enkäten ut till en större mängd personer och avslutas när önskat antal svar kommit in. Därefter kan inga fler panelister svara på undersökningen. Om du har otur har vi redan hunnit få in det antalet svar vi söker.
Mer om screenout
Varför får jag ibland inte svara på mer än ett par frågor? Vad är screenout? Vissa undersökningar är riktade till en viss målgrupp och inleds med ett antal frågor (screenout-frågor) för att urskilja om du passar in i målgruppen. Om du inte tillhör den målgrupp som efterfrågas avslutas enkäten efter att du svarat på dessa få frågor. Du behöver med andra ord aldrig besvara en hel enkät om du inte tillhör målgruppen.
Sekretess för svar och personliga uppgifter
Hur hanteras mina svar och personuppgifter? Alla svar behandlas under stor sekretess och inga svar kan kopplas till dig. Du är fullständigt anonym i undersökningen och resultaten av enkäten används endast i sammanställd form. Dina personliga uppgifter behandlas i likhet med personuppgiftslagen (PUL) och lämnas inte ut till någon extern källa.